Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Δίκη ΧΑ: «Ήθελαν αίμα» κατέθεσε ο μάρτυρας συνδικαλιστής στην Ζώνη, Μιχάλης Βαξεβάνης
[Alpha]: Δίκη ΧΑ: «Ήθελαν αίμα» κατέθεσε  ο μάρτυρας συνδικαλιστής στην Ζώνη, Μιχάλης Βαξεβάνης

[Alpha]: Δίκη ΧΑ: «Ήθελαν αίμα» κατέθεσε ο μάρτυρας συνδικαλιστής στην Ζώνη, Μιχάλης Βαξεβάνης

«Σχεδιασμένη και συντονισμένη με ανθρωποκτόνο σκοπό» ήταν η επίθεση χρυσαυγιτών κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το 2013, σύμφωνα με τον εργάτη στην Ζώνη, Μιχάλη Βαξεβάνη, που ξεκίνησε να καταθέτει ως πολιτικώς ενάγων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας, ηλεκτροσυγκολλητής στη Ζώνη και μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου, περιέγραψε στο δικαστήριο λεπτομερώς όσα έγιναν, όταν ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στον ίδιο και σε συντρόφους του που έκαναν αφισοκόλληση, τονίζοντας πως οι δράστες «ήθελαν αίμα» και πως ενεργούσαν κατ’ εντολή μεγαλοεργολάβων «για να καθαρίσει την Ζώνη από τους κομμουνιστές».

Όπως ανέφερε ο μάρτυρας για τους εργολάβους: «Δεν σε θέλουνε στα πόδια τους…είναι ο ανταγωνισμός του κέρδους, φθηνό κρέας, φθηνό εργατικό δυναμικό, όταν σε έχουν στα πόδια τους και κυνηγάς συλλογικές συμβάσεις, μέτρα υγιεινής και ασφαλείας…τους έβαλαν μπροστά τη Χρυσή Αυγή, να καθαρίσουνε τη ζώνη, το λέει ξεκάθαρα στο βίντεο ο περιφερειάρχης».

Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε, πως μπροστά στην ομάδα που τους επιτέθηκε, ήταν οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρ. Χατζηδάκης και Κυριάκος Αντωνακόπουλος, ο οποίος «κρατούσε ένα ξύλο» οι οποίοι, όπως είπε, αναζήτησαν τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Σωτήρη Πουλικόγιαννη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!