Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Χρ. Σταϊκούρας: Οδυνηρό αποτύπωμα της κυβερνητικής πολιτικής ο νέος προϋπολογισμός
[Alpha]: Χρ. Σταϊκούρας: Οδυνηρό αποτύπωμα της κυβερνητικής πολιτικής ο νέος προϋπολογισμός

[Alpha]: Χρ. Σταϊκούρας: Οδυνηρό αποτύπωμα της κυβερνητικής πολιτικής ο νέος προϋπολογισμός

«Η πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,7% το 2017, αν και θεμιτή, δεν είναι ρεαλιστική», δήλωσε ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού και πρόσθεσε ότι και η πρόβλεψη για αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης είναι εξαιρετικά αισιόδοξη σε μία χρονιά κατά την οποία θα συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, γιατί επιβάλλονται νέοι άμεσοι και έμμεσοι φόροι και περικοπές στις συντάξεις και την κοινωνική προστασία, ύψους περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στην πρόβλεψη για αύξηση των επενδύσεων, εκτιμώντας ότι η ιδιωτική οικονομία θα συνεχίσει να «στραγγαλίζεται» από την υπερφορολόγηση που αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης, τη «στάση πληρωμών» και την έλλειψη ρευστότητας, ενώ και η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών προσκρούει στην αναβλητικότητα και στις ιδεοληπτικές εμμονές των κυβερνώντων.

«Η πρόβλεψη της κυβέρνησης αποτελεί “ευσεβή πόθο” της. Ακόμη, όμως, και αν αποδεχθούμε τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της κυβέρνησης, η απώλεια πλούτου σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος είναι 26 δισ. ευρώ. Αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», τόνισε ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών της ΝΔ.

Αναφερόμενος σε όσα δηλώνει το οικονομικό επιτελείο για τη μεγέθυνση της οικονομίας, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για την αύξηση του ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, αλλά λησμονεί ή αποκρύπτει το γεγονός ότι το ΑΕΠ του γ’ τριμήνου του 2016, ως απόλυτος αριθμός, συγκρίνεται με τη χειρότερη επίδοση της χώρας (γ’ τρίμηνο του 2015) από το 1999.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!