Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Αντιπαράθεση ΝΔ και υπουργείου Εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης
[Alpha]: Αντιπαράθεση ΝΔ και υπουργείου Εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης

[Alpha]: Αντιπαράθεση ΝΔ και υπουργείου Εργασίας για την αύξηση της απασχόλησης

Επιλεκτική ανάγνωση και παρουσίαση στατιστικών στοιχείων, με στόχο την παραπληροφόρηση και την εξυπηρέτηση της αντιπολιτευτικής της τακτικής, καταλογίζει στη ΝΔ το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Tο υπουργείο απαντά στην ανακοίνωση του τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, ο οποίος, επικαλούμενος στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την αγορά εργασίας, παραδέχεται την ύπαρξη μιας «ασθενικής αποκλιμάκωσης της ανεργίας» τον μήνα Ιούλιο, την οποία ωστόσο αποδίδει σε δύο παράγοντες:

Ο ένας παράγοντας για την αποκλιμάκωση της ανεργίας είναι κατά τον κ. Βρούτση, «κατεξοχήν η δραματική μείωση των μισθών». Επ’ αυτής, ο τομεάρχης της ΝΔ σημειώνει ειδικότερα, πως «οι δυο διαδοχικές μειώσεις του αφορολογήτου – από το τρίτο και τέταρτο Μνημόνιο – σε συνδυασμό με την εξοντωτική αύξηση των φόρων – άμεσων και έμμεσων- οδηγούν σε απώλεια πάνω από δυο μισθούς για όλους τους εργαζόμενους».

Ο δεύτερος παράγοντας για την «ασθενική αποκλιμάκωση της ανεργίας που παρατηρείται» είναι, κατά τον κ. Βρούτση, η «αντικατάσταση θέσεων πλήρους απασχόλησης, με θέσεις μερικής απασχόλησης», καθώς όπως αναφέρει «το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2017, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης αντιστοιχούν στο 52,14%, έναντι 47,86% της πλήρους απασχόλησης, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Το αντίστοιχο επτάμηνο του 2013, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς η πλήρης απασχόληση κυριαρχούσε με 63,73%, έναντι 36,27% των ευέλικτων μορφών απασχόλησης» υποστηρίζει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.

Στην απάντησή του, το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζει πως ο κ. Βρούτσης επικαλείται τα στοιχεία του Ιουλίου του 2013, «ξεχνώντας» πως επί των ημερών της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, τον Δεκέμβριο του 2014, το ποσοστό των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης είχε ήδη μειωθεί στο 45,97% – κάτι που συνιστά μείωση 15,06%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!