Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Alpha]: Αντιπαράθεση Δ.Παπαδημητρίου με τον Κ.Τζαβάρα για τα “κόκκινα” δάνεια
[Alpha]: Αντιπαράθεση Δ.Παπαδημητρίου με τον Κ.Τζαβάρα για τα “κόκκινα” δάνεια

[Alpha]: Αντιπαράθεση Δ.Παπαδημητρίου με τον Κ.Τζαβάρα για τα “κόκκινα” δάνεια

«Προτεραιότητά μας είναι η ουσιαστική προστασία του αδύναμου οφειλέτη και προς αυτό τον σκοπό επεξεργαζόμαστε τροποποίηση του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, λαμβάνοντας υπόψη και τις προτάσεις που έχουν γίνει από ενώσεις δανειοληπτών». Αυτό δήλωσε, στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει μέτρα αντίστοιχα με αυτά που είχαν ληφθεί στην Κύπρο για την εξαγορά κόκκινων δανείων από δανειολήπτες. Ο κ. Παπαδημητρίου χαρακτήρισε παράλληλα μη εφικτή τη θεσμοθέτηση πώλησης δανείων από τράπεζες σε δανειολήπτες, γιατί, όπως είπε, αυτό θα δημιουργούσε πλήθος στρατηγικών κακοπληρωτών.

Την πρόταση να δοθεί η δυνατότητα σε δανειολήπτες να εξαγοράζουν τα δάνειά τους από τις τράπεζες, πριν τα πουλήσουν σε funds, έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, ζητώντας να μην προστατεύονται μόνο αυτά που είναι συνδεδεμένα με την πρώτη κατοικία.

«Αν γνωρίζει ένας δανειολήπτης ότι είναι προς το συμφέρον του να μην το αποπληρώσει για να έχει μετά μεγάλο όφελος εξαγοράζοντας το, αυτό θα δημιουργήσει πλήθος στρατηγικών κακοπληρωτών» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο κ. Τζαβάρας τόνισε ότι «Δεν μπορεί να κάνετε τους θεατές και να αφήνετε τις τράπεζες, με δήθεν κώδικες δεοντολογίας, να ρυθμίζουν τα καταναλωτικά δάνεια, επιβάλλοντας ληστρικά, τοκογλυφικά επιτόκια 20% και 24%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!