Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Ανανεώθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία
[Alpha]: Ανανεώθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία

[Alpha]: Ανανεώθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στην Ιταλία

Η κυβέρνηση Ρέντσι και τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας κατέληξαν σε συμφωνία με την υπογραφή της ανανέωσης της συλλογικής σύμβασης εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων της Ιταλίας, οι οποίοι ξεπερνούν τα 3.200.000 άτομα.

Η κυβέρνηση της Ρώμης δεσμεύθηκε να διαθέσει συνολικά 5 δισ. ευρώ μέχρι το 2018.

«Έπειτα από επτά χρόνια αναμονής, για τους δημοσίους υπαλλήλους ήρθε η καθοριστική στιγμή. Αναγνωρίζουμε τις ικανότητές τους και ποντάρουμε στην ποιότητα των υπηρεσιών του δημοσίου», έγραψε στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Κατά μέσο όρο, η αύξηση για τους υπαλλήλους του ιταλικού κράτους θα είναι 85 ευρώ τον μήνα.

«Στόχος μας είναι να στηριχθούν κυρίως οι πολίτες με χαμηλότερα εισοδήματα, όσοι επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση», δήλωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Μαριάννα Μαντία.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, στο εξής, θα δίδεται μεγαλύτερο βάρος στην παραγωγικότητα του κάθε εργαζόμενου, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί ο μέσος όρος των απουσιών των υπαλλήλων από τις θέσεις εργασίας τους.

Τα ιταλικά συνδικάτα στα σχόλιά τους επικεντρώνονται στην δέσμευση της κυβέρνησης Ρέντσι να ανανεώσει τις συμβάσεις των έκτακτων υπαλλήλων που απασχολούνται στην δημόσια διοίκηση και στην υπόσχεση ότι στα πλαίσια νέου νόμου που πρόκειται να εγκριθεί σύντομα θα περιορισθεί αυστηρά η εποχική εργασία.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, η ανεργία στην χώρα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκε στο 11,6%, μειωμένη 0,1% σε μηνιαία βάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!