Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Κ. Αγοραστός: Η ίδια η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του «Κλεισθένη»
[Alpha]: Κ. Αγοραστός: Η ίδια η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του «Κλεισθένη»

[Alpha]: Κ. Αγοραστός: Η ίδια η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του «Κλεισθένη»

«Όποιος γνωρίζει την Αυτοδιοίκηση αντιλαμβάνεται ότι η ίδια η ζωή θα οδηγήσει σε αλλαγή του «Κλεισθένη», για τον απλούστατο λόγο ότι συγκρούεται με την πραγματικότητα», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σχολιάζοντας την ψήφιση του Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών από τη Βουλή.

«Στη Βουλή μπορεί να ήταν αρκετή η ψήφος των «150», στην πράξη, όμως, οι πολίτες θα αντιληφθούν πλήρως τις επιπτώσεις της νομοθετικής παρέμβασης στην καθημερινότητά τους και η δική τους «ψήφος» θα είναι αρνητική», προσθέτει ο κ. Αγοραστός. Υπενθυμίζει ότι η ΕΝΠΕ εκπόνησε και κατέθεσε ολοκληρωμένες προτάσεις για:

- Τον επανασχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης β΄ βαθμού και την μετάβαση από την Περιφερειακή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.
- Την άμεση μεταφορά συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στις Περιφέρειες και
- Tις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για την εύρυθμη λειτουργία της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνει, ότι το υπουργείο δεν αξιοποίησε το παράθυρο ευκαιρίας που «ανοίξαμε» και δεν ενσωμάτωσε στον «Κλεισθένη» ούτε μία από τις προτάσεις οι οποίες αποτελούν «πολύτιμη παρακαταθήκη» για το παρόν και το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. «Είναι η πυξίδα για τη μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση», τονίζει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, «που είναι το εργαλείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης, αλλά και της Αυτοδιοίκησης του μέλλοντος για την οποία εργαζόμαστε προς όφελος της κοινωνίας»

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!