Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Alpha]: Αυτονομία εδαφών και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ζητούν οι αυτόχθονες του Αμαζονίου
[Alpha]: Αυτονομία εδαφών και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ζητούν οι αυτόχθονες του Αμαζονίου

[Alpha]: Αυτονομία εδαφών και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ζητούν οι αυτόχθονες του Αμαζονίου

Αυτονομία εδαφών και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ζητούν οι αυτόχθονες του Αμαζονίου, όπως τόνισαν εκπρόσωποι των Οργανισμών Αυτοχθόνων στη Βραζιλιάνικη Αμαζονία, που συμμετείχαν σε ημερίδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

“Για να μπορέσουν οι λαοί να έχουν αυτονομία στα εδάφη τους, χρειάζεται να συνεργαστούν με το κράτος το οποίο πρέπει να ‘ακούει’ αυτό που ζητούν οι αυτόχθονες” ανέφερε ο συντονιστής του φορέα των Οργανισμών Αυτοχθόνων Maximiliano Correa Menezes, μιλώντας σε ημερίδα, με θέμα “Η εφαρμογή των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, που διοργάνωσε η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με τον κ.Menezes, “όταν υπάρχουν θέματα εισβολής στα εδάφη τους ή παράνομης εξόρυξης, οι οργανώσεις αυτοχθόνων ενώνονται σε μεγάλες διαμαρτυρίες, γνωρίζοντας ότι μόνο ενωμένοι μπορούν να πολεμήσουν τις ‘πληγές’ του Αμαζονίου”.

Επιπλέον, για την εκπρόσωπο της Climate Alliance Γερμανίας, Sara Schmitt Pacifico, “η ύπαρξη των αυτοχθόνων πάει χέρι- χέρι με το ισορροπημένο περιβάλλον και γι’ αυτό, η αναγνώριση των τίτλων εδαφών τους, παραμένει ιδιαίτερα σημαντική”.

Σημειώνεται ότι η Climate Alliance είναι ένα παγκόσμιο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Δήμων που συνεργάζονται με Αυτόχθονες πληθυσμούς που διαβιούν στα τροπικά δάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!