Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Alpha]: Οι 21 μαθήτριες από το Τσιμπόκ που γλίτωσαν από τη Μπόκο Χαράμ διηγούνται την ιστορία τους
[Alpha]: Οι 21 μαθήτριες από το Τσιμπόκ που γλίτωσαν από τη Μπόκο Χαράμ διηγούνται την ιστορία τους

[Alpha]: Οι 21 μαθήτριες από το Τσιμπόκ που γλίτωσαν από τη Μπόκο Χαράμ διηγούνται την ιστορία τους

Οι 21 μαθήτριες από το Τσιμπόκ που αφέθηκαν ελεύθερες αφού πέρασαν περισσότερα από δύο χρόνια στα χέρια της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ενώθηκαν με τις οικογένειές τους χθες Κυριακή στην Αμπούζα και διηγήθηκαν τις κακουχίες που πέρασαν.

Στη διάρκεια μιας θρησκευτικής τελετής που πραγματοποιήθηκε προς τιμής τους η Γκλόρια Ντέιμ, ένα από τα κορίτσια εξήγησε ότι πέρασαν έναν μήνα και δέκα ημέρες χωρίς τροφή προτού αφεθούν ελεύθερες και πως μια βόμβα του νιγηριανού στρατού παραλίγο να προκαλέσει θύματα μεταξύ τους.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που μας έφερε εδώ σήμερα. Ήμουν στο δάσος όταν ένα αεροπλάνο έριξε μια βόμβα ακριβώς δίπλα μου, όμως δεν τραυματίστηκα», διηγήθηκε η Ντέιμ εμφανώς συγκινημένη αλλά και αδυνατισμένη από την πείνα.

«Δεν είχαμε τροφή για έναν μήνα και δέκα ημέρες, όμως δεν πεθάναμε, δόξα τω Θεώ», πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα διηγήθηκε την ιστορία των 21 κοριτσιών στη γλώσσα χάουζα στη διάρκεια μιας χριστιανικής θρησκευτικής τελετής που οργάνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας της Νιγηρίας, οι οποίες πέτυχαν την απελευθέρωση των αιχμαλώτων έπειτα από διαπραγματεύσεις με τη Μπόκο Χαράμ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ALPHA

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!