Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Toyota: Αύξηση κερδών και πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο
[4Τροχοί]: Toyota: Αύξηση κερδών και πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο

[4Τροχοί]: Toyota: Αύξηση κερδών και πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο

Τα λειτουργικά κέρδη της Toyota αυξήθηκαν κατά 11% το τελευταίο τρίμηνο, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αξιοποίησε τόσο την αυξανόμενη ζήτηση των ελαφρών φορτηγών της όσο και τις σημαντικές περικοπές κόστους στις οποίες προέβη. Πιο συγκεκριμένα, κατά το τρίμηνο Ιούλιος-Σεπτέμβριος τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 579,1 δισ. γιέν, ποσό που αντιστοιχεί περίπου σε 5,1 δις δολάρια. Από πλευράς εσόδων, ο όμιλος αύξησε τις επιδόσεις του κατά 2,3% αγγίζοντας σε απόλυτους αριθμούς τα 7,31 τρις γιέν, ήτοι κοντά στα 64,3 δις δολάρια.

Θετικό είναι και το πρόσημο σε ότι αφορά στις παγκόσμιες πωλήσεις (+1,9%), με τον όμιλο να ταξινομεί 2,68 εκ. οχήματα την περίοδο Ιούλιος-Σεπτέμβριος, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των θυγατρικών Daihatsu και Hino.

Στην Ευρώπη, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 4,8% αγγίζοντας τα 240.000 οχήματα, τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 φτάνοντας τα 340,4 εκ. δολάρια.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου, ο Senior Managing Director της εταιρείας, Masayoshi Shirayanagi, δήλωσε πως το θετικό πρόσημο αποδίδεται εν μέρει στο πλουσιότερο μίγμα κερδοφόρων μοντέλων, καθώς η Toyota επικεντρώνεται πλέον στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για crossovers, SUVs και ελαφρά φορτηγά._Χ.Α.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!