Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Porsche: Γιατί θα καθυστερήσει ο διάδοχος της 918 Spyder;
[4Τροχοί]: Porsche: Γιατί θα καθυστερήσει ο διάδοχος της 918 Spyder;

[4Τροχοί]: Porsche: Γιατί θα καθυστερήσει ο διάδοχος της 918 Spyder;

Με το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής να έχει στρέψει το βλέμμα του στην ηλεκτροκίνηση, η ειλημμένη, όπως όλα δείχνουν, απόφαση των Γερμανών Porsche να καθυστερήσουν την εξέλιξη του επόμενου ηλεκτρικού hypercar τους –αρχικά τουλάχιστον- μοιάζει παράδοξη. Κι όμως, υπάρχει εξήγηση.

Σε δηλώσεις του στο βρετανικό autocar, ο υπεύθυνος του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Porsche, Michael Steiner, δήλωσε επ’ αυτού:

«Η κατασκευή ενός μελλοντικού σούπερ σπορ αυτοκινήτου είναι καθαρά θέμα τεχνολογίας. Αν έπρεπε να το κάνουμε τώρα, θα ήταν υβριδικό. Αυτό όμως το έχουμε ήδη κάνει με την 918».

Έτσι, όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο μοναδικός δρόμος που ανοίγεται αυτή τη στιγμή εμπρός για τους ανθρώπους τη Porsche είναι ο… ηλεκτρικός. Ωστόσο, ο Steiner δεν έκρυψε τους προβληματισμούς του αναφορικά με τα εγγενή προβλήματα που χαρακτηρίζουν σήμερα την υπάρχουσα γενιά μπαταριών, πολλώ δε μάλλον με δεδομένη την αδυναμία τους να πληρούν τα οδηγοκοντρικά κριτήρια του Γερμανού κατασκευαστή. Υπάρχει όμως και ένα ακόμα πρόβλημα, σύμφωνα με τον Steiner.

«Ο ρυθμός με τον οποίο θα χρειαζόταν να πραγματοποιείται η φόρτιση μιας μπαταρίας ενός supercarείναι πολύ πιθανό σύντομα να οδηγήσει σε ζημιά ή μείωση της διάρκειας ζωής της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!