Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 8 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Παράνομα λογισμικά σε μοντέλα της Daimler φαίνεται πως ανακάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ
[4Τροχοί]: Παράνομα λογισμικά σε μοντέλα της Daimler φαίνεται πως ανακάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ

[4Τροχοί]: Παράνομα λογισμικά σε μοντέλα της Daimler φαίνεται πως ανακάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ

Η Daimler βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των ανακριτικών αρχών των ΗΠΑ υπό την υποψία ότι μοντέλα της διέθεταν ένα ή περισσότερα λογισμικά που «ξεγελούσαν» τις πιστοποιημένες διαδικασίες υπολογισμού των εκπομπών ρύπων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σε παλαιότερη απάντησή τους, εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας επικαλέστηκαν τη μυστικότητα των ερευνών περιοριζόμενοι στις σχετικές δηλώσεις τους στην αναφορά ότι συνεργάζονται πλήρως με τις αρμόδιες για το θέμα αρχές της χώρας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η όλη υπόθεση.

Σήμερα, με σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής BildamSonntag, η εφημερίδα αναφέρει ότι απόρρητα έγραφα τα οποία έχει στη διάθεσή της αποδεικνύουν πως οι αρχές των ΗΠΑ βρήκαν «πολλές λειτουργίες των λογισμικών ελέγχου» που συνέβαλαν ώστε μοντέλα της Daimler να περάσουν με επιτυχία τις πιστοποιημένες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένου μάλιστα ενός που απενεργοποιούσε τα συστήματα ελέγχου των εκπομπών μετά από 26 χλμ.

Η εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρει πως ένα άλλο λογισμικό που εντόπισαν οι αρχές των ΗΠΑ είχε την ικανότητα να αναγνωρίσει το «μοτίβο οδήγησης» και να προσαρμόσει τη λειτουργία του λαμβάνοντας δεδομένα, όπως η ταχύτητα κίνησης, η επιτάχυνση του οχήματος κ.α.

Εκπρόσωπος της Daimler αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο των εν λόγω εγγράφων, λέγοντας για μια ακόμα φορά ότι η γερμανική εταιρεία συνεργάζεται πλήρως με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Οι αρχές γνωρίζουν τα έγγραφα αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!