Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Οδηγούμε το νέο Prius plug-in-hybrid
[4Τροχοί]: Οδηγούμε το νέο Prius plug-in-hybrid

[4Τροχοί]: Οδηγούμε το νέο Prius plug-in-hybrid

Πρώτη δοκιμή για το υβριδικό μοντέλο της Toyota με τη διευρυμένη ηλεκτρική λειτουργία.

Η Toyota συνεχίζει απαρέγκλιτα την πορεία που ξεκίνησε πριν από δυο δεκαετίες, με το λανσάρισμα του πρώτου Prius, και η οποία έχει σαν στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών CO2 το 2050, όχι μόνο όσο αφορά τα αυτοκίνητά της, αλλά επίσης για τη διαδικασία παραγωγής και ανακύκλωσής τους. Μέσα σε αυτό το διάστημα η Toyota κατάφερε όχι μόνο να καθιερώσει την υβριδική τεχνολογία αλλά, μέσα από οικονομίες κλίμακας να την κάνει και προσιτή, με το κόστος ενός υβριδικού συστήματος να είναι πλέον χαμηλότερο από αυτό ενός πετρελαιοκινητήρα! Αντίστοιχασημαντικήείναιηδιείσδυσηστιςπωλήσειςτωνυβριδικώντηςμοντέλων, πουστηνπερίπτωσητουYaris φτάνειτο 42%, ενώσταAuris καιC-HR αγγίζειτο 60%.

Μετά την καθιέρωση των υβριδικών συστημάτων, το επόμενο βήμα της Toyota προς την επίτευξη του φιλόδοξου σχεδίου για μηδενικούς ρύπους πάει ένα βήμα παραπέρα την εν λόγω τεχνολογία. Τα plug-in υβριδικά οχήματα (PHEV) αξιοποιούν μια μεγαλύτερη μπαταρία που τροφοδοτείται και από το ηλεκτρικό δίκτυο, ώστε να εξασφαλισθούν αυξημένες δυνατότητες αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης.

Αυτή είναι και η περίπτωση του νέου Prius plug-in, που είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε στη δημοσιογραφική αποστολή πέριξ της Βαρκελώνης. Σε αντίθεση με την απλή εκδοχή του η οποία μπορεί να κυλάει ηλεκτρικά με πολύ χαμηλές ταχύτητες και σε μικρές αποστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!