Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Mercedes: Επένδυση 100 εκ. € σε εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στην Ταϊλάνδη
[4Τροχοί]: Mercedes: Επένδυση 100 εκ. € σε εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στην Ταϊλάνδη

[4Τροχοί]: Mercedes: Επένδυση 100 εκ. € σε εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στην Ταϊλάνδη

Η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται ως συνέχεια της υπάρχουσας συνεργασίας της Mercedes με την τοπική Thonburi Automotive Assembly Plant (TAAP), η οποία έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα για λογαριασμό της γερμανικής εταιρείας πάνω από 100.000 οχήματα (CLA Coupe, GLA, GLC και GLC Coupe , GLE, C-Class Saloon και Coupe, E-Class Saloon και S-Class Saloon). Με την επένδυση αυτή, η δυναμική της υπάρχουσας ήδη μονάδας κατασκευής μπαταριών στη Βανγκόγκ αναμένεται να ενισχυθεί, ενώ μέχρι το 2020 στα σχέδια των δύο εταιρειών είναι η δημιουργία ενός ακόμα αντίστοιχου εργοστασίου.

Διαβάστε επίσης: Εντείνεται η εξέλιξη της ηλεκτρικής Mercedes EQC

Στόχος της Mercedes είναι να φέρει στη ζωή μέσα στα προσεχή χρόνια ένα παγκόσμιο δίκτυο εργοστασίων -6 στο σύνολο- που θα κατασκευάζουν σε τρεις διαφορετικές ηπείρους του πλανήτη για λογαριασμό της Daimler, μπαταρίες ποικίλων προδιαγραφών που θα εξοπλίζουν τα επερχόμενα EV’s του ομίλου. Το κόστος της εν λόγω επένδυσης θα υπερβαίνει το 1 δις ευρώ. Όπως ανακοινώθηκε, εκτός από την Ταϊλάνδη, εργοστάσια κατασκευής μπαταριών θα κατασκευαστούν για λογαριασμό της Mercedes στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στη Γερμανία.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τους ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας, έως το 2022 όλη η διαθέσιμη γκάμα των μοντέλων της θα «ηλεκτροποιηθεί» διαθέτοντας μία τουλάχιστον έκδοση που θα κινείται από έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!