Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Κίνα: Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση
[4Τροχοί]: Κίνα: Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

[4Τροχοί]: Κίνα: Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Η αγορά της Κίνας -και πολύ λιγότερο εκείνη της Ευρώπης- αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους τους μεγάλους, και όχι μόνο, κατασκευαστές. Δεν είναι μόνο ο όγκος της που την καθιστά σημαντική, αλλά και η ειλημμένη πλέον απόφαση των κυβερνώντων της χώρας να προχωρήσουν μέσα από τις δέουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και αποφάσεις στον «εξηλεκτρισμό» του στόλου των νέων αυτοκινήτων που από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο θα εγγράφονται στους πίνακες ταξινομήσεων. Ως εκ τούτου, επομένως, κάθε άλλο παρά αφύσικη φαίνεται να είναι η διαφαινόμενη σύμφωνία των αμερικανών της Ford να κατασκευάσουν στην Κίνα σε συνεργασία με την «εγχώρια» Anhui Zotye Automobile Co μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται αποκλειστικά εντός της γεωγραφικής της επικράτειας.

Με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι μεγαλουπόλεις της, είναι κοινό τοις πάσι πλέον πως οι Κινέζοι ασκούν σήμερα με όλες τους τις δυνάμεις μια εξόχως επιθετική πολιτική «υποστήριξης» των αποκαλούμενων και ως «καθαρών αυτοκινήτων» χρηματοδοτώντας μάλιστα συγχρόνως ουκ ολίγες επενδυτικές κινήσεις εγχώριων εταιρειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη, τόσο η Tesla, όσο και οι Daimler και GM, έχουν ανακοινώσει τα δικά τους πλάνα προκειμένου να κατασκευάσουν εντός Κίνας μοντέλα που θα κινούνται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτροκινητήρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!