Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Κάμερες παρακολούθησης του οδηγού σε όλα τα Volvo από το 2020
[4Τροχοί]: Κάμερες παρακολούθησης του οδηγού σε όλα τα Volvo από το 2020

[4Τροχοί]: Κάμερες παρακολούθησης του οδηγού σε όλα τα Volvo από το 2020

Μετά την πρόσφατη απόφασή της να περιορίσει την τελική ταχύτητα όλων των μοντέλων της στα 180 χλμ./ώρα από το 2020 , η Volvo προβαίνει σε ένα ακόμα ανάλογο βήμα προκειμένου να μηδενίσει τους θανάτους σε τροχαία ατυχήματα στα αυτοκίνητα της. Έτσι, όπως επισήμως ανακοινώθηκε προ ολίγου, σε όλα τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας με αρχή το 2020 θα βρίσκονται εγκατεστημένες κάμερες και αισθητήρες που θα παρακολουθούν τον οδηγό και θα επιτρέπουν στο ίδιο το αυτοκίνητο να παρεμβαίνει αν παρατηρηθεί πως ένας μεθυσμένος «χειριστής» δεν ανταποκρίνεται στα προειδοποιητικά ηχητικά ή φωτεινά σήματα.

Όπως αναφέρει η Volvo, η παρέμβαση σε ένα τέτοιο περιστατικό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον περιορισμό της ταχύτητας κίνησης του αυτοκινήτου, την αποστολή προειδοποιητικού σήματος στην υπηρεσία υποστήριξης Volvo on Call της εταιρείας και, τέλος, την άμεση ακινητοποίηση και ασφαλή στάθμευση του οχήματος.

«Όταν πρόκειται για την ασφάλεια, ο στόχος μας είναι να αποφύγουμε τα ατυχήματα συνολικά και όχι να περιορίσουμε τον αντίκτυπο όταν ένα ατύχημα είναι επικείμενο και αναπόφευκτο», δήλωσε ο Henrik Green, Ανώτερος Αντιπρόεδρος του τμήματος Έρευνας και Τεχνολογίας Volvo Cars. Και συμπλήρωσε: «Σε αυτή την περίπτωση, οι κάμερες θα παρακολουθούν για συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο».

Όπως αναφέρει η σουηδική εταιρεία, οι κάμερες θα παρακολουθούν, για παράδειγμα, αν ο οδηγός έχει κλειστά τα μάτια του και για πόση ώρα, αν το βλέμμα του είναι στραμμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός των αυστηρών ορίων του δρόμου, αν αργεί να αντιδράσει σε διάφορες καταστάσεις, ακόμα και αν κρατά ή όχι με τα χέρια του το τιμόνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!