Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 17 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Τα υβριδικά συστήματα των 48-Volt είναι η απάντηση στα ντίζελ
[4Τροχοί]: Τα υβριδικά συστήματα των 48-Volt είναι η απάντηση στα ντίζελ

[4Τροχοί]: Τα υβριδικά συστήματα των 48-Volt είναι η απάντηση στα ντίζελ

Επί της ουσίας, τα ήπιας μορφής υβριδικά αυτά συστήματα κίνησης προσθέτουν επιπλέον ισχύ στους βενζινοκινητήρες αποθηκεύοντας συγχρόνως σε μπαταρίες μεγαλύτερης χωρητικότητας σε σχέση με τις 12βολτες πολύτιμες ποσότητες ενέργειας, χωρίς να «προσθέτουν» σημαντικές τεχνικές τροποποιήσεις στις υπάρχουσες μονάδες κίνησης. Και προπάντων, χωρίς να εκτοξεύουν το κόστος σε δυσθεώρητα επίπεδα, καθώς, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις των Valeo και Delphi, εταιρείες που μέχρι στιγμής αποτελούν τους προμηθευτές που πρωτοστατούν στον τομέα, το επιπλέον οικονομικό τίμημα για τους κατασκευαστές κυμαίνεται από 500 έως 1.000 το πολύ ευρώ ανά μονάδα.

«Με δεδομένο ότι όταν η αγορά των ντίζελ αρχίζει να πέφτει, κάτι άλλο πρέπει να πάρει τη θέση τους. Τα συστήματα των 48 Voltστους κινητήρες βενζίνης είναι μια καλή εναλλακτική», δηλώνει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του τμήματος προώθησης οχημάτων της Volvo, Karin Thorn.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αυτοκινητοβιομηχανιών, το όφελος που προσφέρουν τα 48βολτα αυτά συστήματα συνίσταται, πέραν στην προφανή αύξηση της διαθέσιμης ροπής, στη μείωση των εκπομπών ρύπων του βενζινοκινητήρα κατά 15-20%.

Σε πρακτικό επίπεδο, το μέλλον της εν λόγω τεχνολογίας δείχνει να είναι αρκετά ελπιδοφόρο, καθώς οι κατασκευαστές υπολογίζουν πως από το 2020 οι πωλήσεις των αυτοκινήτων του είδους θα υπερβαίνουν εκείνες των ηλεκτρικών, ενώ από το 2025 και μετά το μερίδιο τους επί του συνόλου της αγοράς θα υπερβαίνει το 50%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!