Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 26 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: IHS Market: Περισσότερο car sharing και λιγότερες πωλήσεις έως το 2040
[4Τροχοί]: IHS Market: Περισσότερο car sharing και λιγότερες πωλήσεις έως το 2040

[4Τροχοί]: IHS Market: Περισσότερο car sharing και λιγότερες πωλήσεις έως το 2040

Ένα από τα πλέον κεντρικά ευρήματα της εν λόγω έρευνας είναι πως μέσα στα προσεχή 20 και πλέον χρόνια οι πολίτες αντί να αγοράζουν αυτοκίνητα με… θέρμη αντίστοιχη με τη σημερινή, θα στρέφονται ολοένα και περισσότερο για τις καθημερινές και όχι μόνο μεταφορικές τους ανάγκες στην αγορά «υπηρεσιών κινητικότητας» αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρουν ήδη από σήμερα τα γνωστά πλέον προγράμματα car sharing. Προς απόδειξη της τάσης αυτής, οι προβλέψεις της ΙΗS Market θέλουν τον τετράτροχο στόλο των εταιρειών που μέσα στα επόμενα χρόνια θα προσφέρουν διευρυμένες υπηρεσίες «διαμοιρασμένων μεταφορών» να εκτινάσσεται από τα 300.000 οχήματα που είναι σήμερα σε πάνω 10.000.000.

Σε ότι έχει να κάνει με τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων, η IΗS Market προβλέπει πως, εξαιτίας της παραπάνω στροφής του κοινού, σε 23 χρόνια από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα περιοριστούν σε ΗΠΑ, Ευρώπη, Ινδία και Κίνα σε μόλις 54 εκ. σε ετήσια βάση, με τα συνολικά διανυθέντα χιλιόμετρα στις γεωγραφικές αυτές περιφέρειες –που παρεμπιπτόντως θα αντιπροσωπεύουν το 80% των ετήσιων πωλήσεων παγκοσμίως- να ανέρχονται σε διάστημα 12 μηνών στα 11 δις μίλια, αριθμός αυξημένος έως και 65% σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Ωστόσο, παρά τις προβλέψεις για πτώση των πωλήσεων, οι ετήσιες ανάγκες για ορυκτά καύσιμα, συμπεριλαμβανομένων όμως και των απαιτήσεων εκτός των στενών ορίων της αυτοκίνησης, αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω μελέτης, από τα 98 εκ. βαρέλια τη μέρα στα 115 εκ. το 2040.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!