Κυριακή, 18 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Groupe Renault: Μείωση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο
[4Τροχοί]: Groupe Renault: Μείωση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο

[4Τροχοί]: Groupe Renault: Μείωση πωλήσεων στο πρώτο εξάμηνο

Σε μία αγορά η οποία κατέγραψε κάμψη της τάξης του 7,1%, το Groupe Renault είδε την εμπορική του επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο να μειώνεται κατά 6,7%. Σε απόλυτα μεγέθη, οι συνολικές πωλήσεις νέων οχημάτων του γαλλικού ομίλου ανήλθαν στους πρώτους έξι μήνες του 2019 στις 1.938.579 μονάδες, έναντι 2.078.675 την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

«Όπως αναμενόταν και χωρίς νέα προϊόντα, το GroupeRenault διατήρησε το μερίδιο αγοράς του κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε μία αγορά που παρουσίαζε απότομη πτώση. Στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, θα επικεντρωθούμε στο λανσάρισμα των νέων Clio και Zoe στην Ευρώπη, του Arkana στη Ρωσία, του Triber στην Ινδία και του CityK-ZE στην Κίνα», δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Πωλήσεων και Περιφερειακός Διευθυντής του Groupe Renault, Olivier Murguet.

Στην Ευρώπη, το Groupe Renault διατήρησε τον όγκο πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του 2018 καταγράφοντας 1.070.641 πωλήσεις, έναντι 1.071.059 μονάδων. Στα πάτρια εδάφη ωστόσο, ο όμιλος έχασε σε ποσοστιαία βάση 2,5 μονάδες. Σε όλες τις υπόλοιπες αγορές, το Groupe Renault κατέγραψε απώλειες, με τις μεγαλύτερες σε ποσοστιαία βάση να σημειώνονται στη διευρυμένη περιοχή Αφρικής-Μ. Ανατολής-Ινδίας-Ειρηνικού (-27,7%) καθώς και στην Κίνα (-23,8%).

Όπως επισημαίνουν στις επίσημες ανακοινώσεις τους οι ιθύνοντες του γαλλικού ομίλου, η μείωση της εμπορικής επιρροής του επιβραδύνθηκε ακόμα περισσότερο εξαιτίας της απόσυρσης από τον Αύγουστο toy 2018 και μετά από την αγορά του Ιράν, αλλά και της πτώσης που κατέγραψαν οι εταιρείες του στην Τουρκία (-44,8%) και στην Αργεντινή (-50,2%).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!