Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: VW Group: «Θα κατασκευάζομε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους»
[4Τροχοί]: VW Group: «Θα κατασκευάζομε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους»

[4Τροχοί]: VW Group: «Θα κατασκευάζομε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους»

Η VW ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 1,2 δις € προκειμένου να «μετατρέψει» τη μονάδα κατασκευής οχημάτων που διατηρεί στο Zwickau σε ένα… μίνι Gigafactory. Σε αυτό, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της e-mobility της VW, Thomas Ulbrich, θα παράγονται κάθε χρόνο πάνω 330.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ανάμεσά τους και το I.D. Neo, ένα μοντέλο που θα ξεκινήσει να παράγεται από το Νοέμβριο του 2019 και θα διατίθεται από το 2020 σε τιμή που θα κυμαίνεται στα 23.000 €.

«Θα κατασκευάζομε ηλεκτρικά αυτοκίνητα για εκατομμύρια, όχι για εκατομμυριούχους», δήλωσε με έμφαση ο Thomas Ulbrich.

Το σχέδιο του Ομίλου VW στον τομέα της ηλεκτροκίνησης περιλαμβάνει την κατασκευή και διάθεση 50 ηλεκτρικών μοντέλων στο σύνολο των 12 εταιρειών του έως το 2025.

Πιο συγκεκριμένα, στη μονάδα του Zwickau θα ξεκινήσει να παράγεται το I.D. Neo, το I.D. Crozz, ένα κόμπακτ crossover που θα διατίθεται και στην Κίνα και στις ΗΠΑ, το I.D. Lounge από το 2023 και μετά, ένα μεγάλο πολυτελές SUV, καθώς και δύο ηλεκτρικά μοντέλα της Audi και ένα της επίσης ομόσταβλης Seat.

Οι μπαταρίες που θα εφοδιάζουν τα ως άνω μοντέλα θα κατασκευάζονται σε Πολώνια και Ουγγαρία.

Θυμίζουμε πως στο «χορό» της ηλεκτροκίνησης αναμένεται να μπουν δύο ακόμα μονάδες κατασκευής οχημάτων της VW επί Γερμανικού εδάφους , κάτι που θα οδηγήσει στη μεταφορά μέρους της παραγωγής των «συμβατικών» οχημάτων της τελευταίας στην Τσεχία και αυτό με τη σειρά του στη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου της Skoda σε Τουρκία ή Βουλγαρία .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!