Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ford Ranger Raptor: Το οδηγούμε στην Ελλάδα
[4Τροχοί]: Ford Ranger Raptor: Το οδηγούμε στην Ελλάδα

[4Τροχοί]: Ford Ranger Raptor: Το οδηγούμε στην Ελλάδα

Τι σχέση θα μπορούσε να έχει η Ford Performance με ένα μοντέλο της κατηγορίας pick-up; Θεωρητικά καμία, μέχρι τη στιγμή που το σχετικό τμήμα αποφάσισε να παρουσιάσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα. Η Ford διαθέτει στην αμερικανική αγορά το θηριώδες F-150, αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για μια αντίστοιχη ευρωπαϊκή έκδοση. Η Ford Performance έβαλε το… χέρι της και μεταμόρφωσε το Ranger, δημιουργώντας μια κατασκευή που όμοιά της δεν υφίσταται στην κατηγορία. Μια πρώτη γεύση από το μοναδικό Raptor είχαμε πάρει πριν από μερικούς μήνες στο Μαρόκο, αλλά έφτασε η στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα να το οδηγήσουμε και στους ελληνικούς δρόμους, όπως και χωματόδρομους!

Από την πρώτη, έστω οπτική επαφή μαζί του, συνειδητοποιείς ότι πρόκειται για μια επιβλητική κατασκευή με θηριώδεις διαστάσεις. Μόνο τυχαίο δεν είναι, λοιπόν, ότι του χάρισαν όνομα δεινοσαύρου… Είναι χαρακτηριστικό πως οι διαστάσεις του είναι ακόμα μεγαλύτερες και από αυτές του Ranger, στο οποίο βασίζεται. Σημειώστε ότι το μήκος έχει φτάσει τα 5,5 μέτρα, το πλάτος έχει ξεπεράσει τα 2 μέτρα, την ώρα που το ύψος αγγίζει τα 1,9 μ. Στη θηριώδη εικόνα του συμβάλλει και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, η οποία έχει αυξηθεί κατά 51 χλστ.

Βέβαια, το μυστικό των ικανοτήτων του Raptor είναι καλά κρυμμένο κάτω από το αμάξωμα, με το πλαίσιο να είναι ενισχυμένο σε δώδεκα σημεία! Στο νευραλγικό τομέα της ανάρτησης, έχει επιλεχθεί λύση με ανισομεγέθη αλουμινένια διπλά ψαλίδια εμπρός, ενώ ο άκαμπτος άξονας πίσω απέκτησε σύνδεσμο Watt και coilover ελατήρια, αντί για τα ημιελλειπτικά φύλλα σούστας του Ranger.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!