Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Η ΦΙΛΠΑ τιμά τον Αλέξανδρο Λιώκη
[4Τροχοί]: Η ΦΙΛΠΑ τιμά τον Αλέξανδρο Λιώκη

[4Τροχοί]: Η ΦΙΛΠΑ τιμά τον Αλέξανδρο Λιώκη

Ο Αλέξανδρος Λιώκης αποτελεί μία ακόμα χαρακτηριστική περίπτωση του «Ελλάδα έχεις ταλέντο». Το πάθος του Έλληνα σχεδιαστή για τα αυτοκίνητα ασφαλώς και δεν είναι όψιμο, μιας και η αγάπη του για το μαγικό κόσμο των τεσσάρων τροχών «πυροδοτήθηκε» ήδη από πολύ μικρή ηλικία, κυρίως μέσω του διαβάσματος περιοδικών αυτοκινήτου που έφερνε στο σπίτι ο πατέρας του. Και κάπως έτσι το… μικρόβιο μπήκε για τα καλά στο DNA του.

Μόλις στα 13 του χρόνια, ο Αλέξανδρος Λιώκης έβαλε πλώρη να αναπαλαιώσει μαζί με τον αδελφό του μία «εγκαταλελειμμένη» Citroen DS – εγχείρημα που στέφθηκε με επιτυχία μακριά από τα βλέμματα των γονιών του, αλλά με την αμέριστη αρωγή του θείου του. Ολοκληρώνοντας το σχολείο, ο σημερινός Lead Exterior Designer της Alfa Romeo Tonale , του εντυπωσιακού C-SUV πρωτοτύπου που παρουσίασε η μιλανέζικη φίρμα τον περασμένο Μάρτιο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, πραγματοποιεί τα πρώτα επίσημα βήματα του στο μαγικό κόσμο του ντιζάιν σπουδάζοντας Βιομηχανικό Σχέδιο στο ΤΕΙ Κοζάνης.

Η αγάπη του για δημιουργία τον οδήγησαν εκτός συνόρων, και συγκεκριμένα στο IED (Istituto Europeo di Design) στην Ιταλία, όπου έγινε αμέσως δεκτός συνεχίζοντας να αναπτύσσει το ταλέντο του σε ακόμα πιο γόνιμο έδαφος. Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με το πείσμα και την αγάπη του για την αυτοκίνηση, τον «έφεραν» από σπουδαστή στο IED, όπου και δημιουργησε το πρωτότυπο Gloria, σε ειδικευόμενο στην Alfa Romeo και με μία μικρή… στάση στην Maserati, ξανά στην μιλανέζικη εταιρεία στη θέση πλέον του Senior Designer .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!