Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Η FCA θα αγοράσει «πιστώσεις εκπομπών» ύψους 1,8 δις € έως το 2021
[4Τροχοί]: Η FCA θα αγοράσει «πιστώσεις εκπομπών» ύψους 1,8 δις € έως το 2021

[4Τροχοί]: Η FCA θα αγοράσει «πιστώσεις εκπομπών» ύψους 1,8 δις € έως το 2021

Ο στόχος που έχει τεθεί στην ΕΕ για το 2020 σχετικά με το μέσο όρο των εκπομπών CO2 για το στόλο κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας έχει προσδιοριστεί στα 95 γρ./χλμ. – κάτι που σίγουρα αποτελεί μία σφικτή θηλιά στο λαιμό για κατασκευαστές που δεν διαθέτουν στις τάξεις τους «οικολογικά μοντέλα» με χαμηλές εκπομπές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ως άνω στόχος αφορά κάθε όμιλο συνολικά. Για παράδειγμα, επομένως, η Lamborghini δεν θα πρέπει να «προσαρμοστεί» στα 95 γρ./χλμ., καθώς η εν λόγω εταιρεία ανήκει στο VW Group, που αξιολογείται συνολικά. Ως εκ τούτου, οι υψηλές πωλήσεις ενός φιλικού προς το περιβάλλον μοντέλου είναι σε θέση να αντισταθμίζουν τις αυξημένες εκπομπές ενός μεγαλύτερου αυτοκινήτου που παράγεται σε αναλογικά λιγότερα αντίτυπα.

«Συμψηφισμός ρύπων» όμως μπορεί να επέλθει και ανάμεσα σε δύο αντίπαλους κατασκευαστές που φυσικά δεν ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Έτσι, αν μια εταιρεία ή όμιλος «διαγνώσει» ότι δεν μπορεί να πιάσει το στόχο, προκειμένου να αποφύγει τα πρόστιμα, θα μπορεί σε συνεννόηση με κάποια άλλη, η οποία έχει υπερκαλύψει τα 95 γρ./χλμ. να συμψηφίζει (με το αζημίωτο βέβαια) την όποια υπέρβαση.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η FCA, η οποία αναμένεται να δαπανήσει 1,8 δις ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια για να αγοράσει, κυρίως από την αμερικανική Tesla, «πιστώσεις εκπομπών» ούτως ώστε να ελαχιστοποιήσει πιθανά πρόστιμα σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο Chief Financial Officer της FCA, Richard Palmer, στις 3 Μαΐου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του αμερικανο-ιταλικού ομίλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!