Τρίτη, 23 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ευρεία συνεργασία ανάμεσα σε Suzuki και Toyota
[4Τροχοί]: Ευρεία συνεργασία ανάμεσα σε Suzuki και Toyota

[4Τροχοί]: Ευρεία συνεργασία ανάμεσα σε Suzuki και Toyota

Η Toyota και η Suzuki ανακοίνωσαν μία νέα ευρεία συνεργασία, στα πλαίσια της οποίας η Toyota θα παράγει υβριδικά οχήματα που θα κοσμούνται με τα σήματα της Suzuki και θα βασίζονται στα RAV4 και Corolla Wagon για την ευρωπαϊκή αγορά.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες, οι οποίες έχουν υπογράψει ένα μνημόνιο συμφωνίας για την ανάπτυξη μιας κοινής εταιρικής σχέσης ήδη από τον Φεβρουάριο του 2007, συμφώνησαν σήμερα σε «συγκεκριμένες λεπτομέρειες», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η συμφωνία θα συγκεντρώσει «τη δύναμη της Toyota στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και τη δύναμη της Suzuki στις τεχνολογίες συμπαγών οχημάτων».

Η συμφωνία έχει στόχο να βοηθήσει και τις δύο εταιρείες να «αναπτυχθούν σε νέους τομείς» περιλαμβάνοντας συνεργασία για κοινή παραγωγή ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Η Toyota και η Suzuki δηλώνουν ωστόσο ότι «θα συνεχίσουν να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον».

Σε πρώτη φάση, η Toyota θα προμηθεύσει το υβριδικό σύστημα που διαθέτει στη Suzuki σε παγκόσμιο επίπεδο και θα «προσφέρει» στην τελευταία δύο νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα με βάση τα RAV4 και Corolla Wagon για την ευρωπαϊκή αγορά. Και τα δύο αυτά μοντέλα θα κατασκευάζονται από την Toyota.

Η Toyota θα υιοθετήσει επίσης τους νέους μικρούς κινητήρες των κόμπακτ οχημάτων της Suzuki στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτοί οι κινητήρες θα κατασκευαστούν στην μονάδα που διατηρεί η Toyota στην Πολωνία.

Οι δύο εταιρείες θα εργαστούν επίσης για την ανάπτυξη υβριδικών οχημάτων για την ινδική αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!