Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Επίσημο: Το ηλεκτρικό Opel Corsa έρχεται το 2020
[4Τροχοί]: Επίσημο: Το ηλεκτρικό Opel Corsa έρχεται το 2020

[4Τροχοί]: Επίσημο: Το ηλεκτρικό Opel Corsa έρχεται το 2020

Η Opel, όντας πλέον υπό τον πλήρη έλεγχο του γκρουπ PSA, σχεδιάζει με περισσότερη πλέον σιγουριά και σταθερότητα τα επόμενα βήματά της στο σύγχρονο αυτοκινητικό γίγνεσθαι. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται ασφαλώς και το μεγάλο στοίχημα που ακούει στο όνομα «νέο OpelCorsa», το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα παρουσιαστεί το 2019 βασιζόμενο στο δάπεδο του νέου Peugeot 208 που με τη σειρά του θα κάνει το ντεμπούτο του μέσα στην επόμενη επίσης χρονιά.

Χθες, ο CEO της γερμανικής εταιρείας, Michael Lohscheller ανακοίνωσε πως η νέα γενιά του «μικρού» μοντέλου της Opel θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του 2019 και σε ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται, όπως και οι «συμβατικές» εκδόσεις του, στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην Σαραγόσα της Ισπανίας. Η δε εμπορική διάθεση της έκδοσης ZEV στις κατά τόπου αγορές αναμένεται να ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2020.

«Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για το εργοστάσιο στη Σαραγόσα σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας νέας εποχής. Η απόφαση αυτή δείχνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση όλων των εμπλεκομένων μερών καθώς και των μετόχων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Michael Lohscheller.

Αξίζει να σημειωθεί πως το πρώτο Opel Corsa ξεκίνησε να κατασκευάζεται στην εν λόγω μονάδα το 1982. Η συνολική του παραγωγή ανέρχεται μέχρι σήμερα στα 13 εκ. αντίτυπα, εκ των οποίων σχεδόν τα 10 ανήκουν στην οικογένεια του «μικρού» μοντέλου της Opel.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!