Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ελεύθερες να επενδύσουν στην Κίνα οι «ξένες» αυτοκινητοβιομηχανίες
[4Τροχοί]: Ελεύθερες να επενδύσουν στην Κίνα οι «ξένες» αυτοκινητοβιομηχανίες

[4Τροχοί]: Ελεύθερες να επενδύσουν στην Κίνα οι «ξένες» αυτοκινητοβιομηχανίες

Αυτή τη στιγμή, όλες οι μη κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες (ευρωπαϊκές, αμερικάνικες, ιαπωνικές κοκ) έχουν τη δυνατότητα να παράγουν τα δικά τους οχήματα εντός της χώρας μόνο μέσω της ίδρυσης κοινοπραξιών με ντόπιους κατασκευαστές. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις των FAW και VW, των Chery και Land Rover, αλλά και των αντίστοιχων που έχουν δημιουργήσει με κινεζικές εταιρείες εξίσου μεγάλα ονόματα από τη γηραιά ήπειρο, όπως η BMW, η Daimler και η Audi.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, οι περιοριστικοί αυτοί όροι αναμένεται να αρθούν σταδιακά μέσα στα προσεχή χρόνια δίνοντας έτσι το πράσινο φως στους… ξένους να επενδύσουν τα κεφάλαια τους σε δικές τους εταιρείες κατασκευής οχημάτων. Όπως είναι προφανές, η απόφαση αυτή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ηχηρών ονομάτων της παγκόσμιας αυτοκινητικής σκηνής, και δη εκείνων που επιθυμούν να κατασκευάσουν εντός Κίνας ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όπως η Tesla, για παράδειγμά.

Όπως μεταδίδουν σήμερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, το 2020 θα αρθούν οι σχετικοί περιορισμοί για όσους επιθυμούν να παράγουν εντός Κίνας οχήματα που ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματικών, ενώ δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή το 2022, για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκευής επιβατικών. Ακόμα πιο ενθαρρυντικό όμως είναι το γεγονός πως η Κίνα σκοπεύει από φέτος κιόλας να αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς για όλες τις εταιρείες που θέλουν να κατασκευάσουν στη χώρα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!