Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Έκδοση R110 για το ηλεκτρικό Renault Zoe
[4Τροχοί]: Έκδοση R110 για το ηλεκτρικό Renault Zoe

[4Τροχοί]: Έκδοση R110 για το ηλεκτρικό Renault Zoe

Η Renault ανακοίνωσε πως ο νέος και ισχυρότερος ηλεκτροκινητήρας του Zoe, του best-seller ηλεκτρικού μοντέλου στο σύνολο της γηραιάς ηπείρου, διαθέτει το ίδιο ακριβώς μέγεθος προσφέροντας εντουτοις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με εκείνον της έκδοσης R90. Προς το παρόν, το γαλλικό εργοστάσιο ανακοινώνει πως για την επιτάχυνση εν κινήσει από τα 80-120 χλμ./ωρα, το R110 απαιτεί σχεδόν 2 δλ. λιγότερα απ’ όσα χρειάζεται το πιο αδύναμο R90. Η ροπή του δε παραμένει στα ίδια με το τελευταίο επίπεδα (225 Nm).

Η εξέλιξη του νέου κινητήρα του ανανεωμένου RenaultZoe έγινε μέσα σε χρονικό διάστημα 24 μηνών, με την κατασκευή του να πραγματοποιείται στη μονάδα του Cleon που βρίσκεται στη Νορμανδία. Όπως ανακοινώθηκε, ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να πιστοποιηθεί με βάση τον κύκλο Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure (WLTP) , ο οποίος τέθηκε σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, και όχι με τον NEDC.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της Renault, παρά την υψηλότερη ισχύ του, ο R110 κινητήρας αναμένεται να εξασφαλίζει στο ανανεωμένο Zoe αυτονομία της τάξης των 300 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Renault Zoe είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό μοντέλο στην Ευρώπη. Για το 2017, οι πωλήσεις του εμφανίζονται αυξημένες κατά 44% σε σχέση με εκείνες του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!