Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: H Daimler επιταχύνει την παραγωγή μπαταριών για την EQC στο εργοστάσιο στο Kamenz
[4Τροχοί]: H Daimler επιταχύνει την παραγωγή μπαταριών για την EQC στο εργοστάσιο στο Kamenz

[4Τροχοί]: H Daimler επιταχύνει την παραγωγή μπαταριών για την EQC στο εργοστάσιο στο Kamenz

Η Daimler εργάζεται εντατικά για την επέκταση του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής μπαταριών αξιοποιώντας τη δυναμική της θυγατρικής της εταιρείας, Accumotive GmbH & Co, η οποία για το λόγο αυτό αναμένεται μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους να έχει διπλασιάσει τους εργαζόμενους στη μονάδα του Kamenz στη Γερμανία.

«Κάνουμε μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση της ηλεκτροκινητικότητας. Στην Accumotive θα διπλασιάσουμε σε 1.000 των εργαζομένων μέχρι το τέλος του 2018. Θα πετύχουμε το στόχο μας σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά είχε προγραμματιστεί. Έτσι, ξεκινάμε την παραγωγή της EQC την άνοιξη του 2019», δήλωσε ο Dieter Zetsche, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κ. Michael Kretschmer, Υπουργού Προέδρου της Σαξονίας, στο Kamenz.

Η Accumotive GmbH & Co ξεκίνησε στο Kamenz – περίπου 50 χιλιόμετρα μακριά από τη Δρέσδη στη Γερμανία – να κατασκευάζει το 2009 μπαταρίες ιόντων λιθίου για λογαριασμό των Mercedes και smart, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα στα υβριδικά μοντέλα της πρώτης, καθώς και στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα της δεύτερης. Επί του παρόντος, η Accumotive GmbH & Co κατασκευάζει κι ένα δεύτερο εργοστάσιο στη συγκεκριμένη μονάδα μετά από πρόσθετη επένδυση ύψους 500 εκατ. €, το οποίο θα καταλάβει μια επιφάνεια της τάξης των 20 στρεμμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!