Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: O Carlos Ghosn σκόπευε να αντικαταστήσει τον νυν CEO της Nissan
[4Τροχοί]: O Carlos Ghosn σκόπευε να αντικαταστήσει τον νυν CEO της Nissan

[4Τροχοί]: O Carlos Ghosn σκόπευε να αντικαταστήσει τον νυν CEO της Nissan

Ο Carlos Ghosn σχεδίαζε να απομακρύνει τον CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, πριν συλληφθεί στο Τόκιο τον προηγούμενο μήνα. Ο Ghosn, ο οποίος μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου διατηρούσε τη θέση του Προέδρου στη Nissan, φέρεται να σχεδίαζε έναν ευρύ διοικητικό ανασχηματισμό στην ιαπωνική εταιρεία με ένα μέρος του σχεδίου του να περιλαμβάνει τον διορισμό ενός νέου προσώπου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο Carlos Ghosn σχεδίαζε να συζητήσει την αναδιοργάνωση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του τον Νοέμβριο στην Ιαπωνία, με στόχο την εφαρμογή των όποιων αποφάσεων την προσεχή άνοιξη.

Το φερόμενο σχέδιο της διοικητικής ανασύνταξης της Nissan και η πιθανή απομάκρυνση του Hiroto Saikawa θα απαιτούσε την έγκριση των μελών του ΔΣ της Nissan, στην οποία η Renault έχει δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε επίσης:Οι εισαγγελείς του Τόκιο θα απαγγείλουν κατηγορίες και στη Nissan για την υπόθεση Ghosn

Η διελκυστίνδα ανάμεσα στον CarlosGhosn και HirotoSaikawa

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Carlos Ghosn ήθελε να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο διοικείται η Nissan, καθώς φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος με την οικονομική απόδοσή της υπό τον Hiroto Saikawa. Παράλληλα, ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της Nissan φαίνεται πως επέκρινε τον νυν CEO του για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο των «εσφαλμένων επιθεωρήσεων» της ιαπωνικής εταιρείας στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, η οποία οδήγησε σε ανάκληση πάνω από 1 εκατομμύριου οχημάτων στην εγχώρια αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!