Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: BMW: Πλάνο εξοικονόμησης 12 δις € τα προσεχή χρόνια
[4Τροχοί]: BMW: Πλάνο εξοικονόμησης 12 δις € τα προσεχή χρόνια

[4Τροχοί]: BMW: Πλάνο εξοικονόμησης 12 δις € τα προσεχή χρόνια

Η βαυαρική εταιρεία δήλωσε σήμερα ότι τα κέρδη της προ φόρων αναμένεται να μειωθούν περισσότερο από 10% το 2019. Προκειμένου να ανταποκριθεί στην εν λόγω πρόκληση – η οποία δεν αποτελεί παρά την άμεση συνέπεια των υψηλών επενδύσεων της μάρκας στους τομείς της αυτόνομης οδήγησης και ηλεκτροκίνησης – το BMW Group θα υλοποιήσει σταδιακά ένα σχέδιο εξοικονόμησης που αφορά τόσο στην κατάργηση μοντέλων και κινητήρων όσο και στη μείωση του χρόνου εξέλιξης νέων αυτοκινήτων κατά 30%.

«Η βιομηχανία μας παρακολουθεί έναν ταχύ μετασχηματισμό», δήλωσε ο Nicolas Peter, επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της εταιρείας. Και προσέθεσε: «Η σταθερή υψηλή κερδοφορία είναι ζωτικής σημασίας για να συνεχίσουμε».

Σύμφωνα με το νέο πλάνο, μέχρι το τέλος του 2022, η BMW αναμένει να εκμεταλλευτεί εξοικονομήσεις που θα ξεπερνούν τα 12 δις €.

Αναφερόμενος στις οικονομίες που θα προκύψουν από τη μείωση του χρόνου εξέλιξης των νέων αυτοκινήτων της, η BMW δήλωσε πως οι τελευταίες θα προέλθουν από την αύξηση των ψηφιακών προσομοιώσεων.

«Μεταξύ άλλων εξοικονομήσεων, οι ψηφιακές προσομοιώσεις και η εικονική επικύρωση θα μπορούσαν να εξαλείψουν την ανάγκη για περίπου 2.500 πρωτότυπα οχήματα μέχρι το έτος 2024», δηλώνουν οι ιθύνοντες της BMW.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι το περιθώριο λειτουργικού κέρδους θα κυμανθεί το 2019 μεταξύ 6% και 8%, τιμή αρκετά πιο κάτω από τον μακροπρόθεσμο στόχο του 8% έως 10%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!