Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: BMW: Αναπόφευκτος ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων Μ
[4Τροχοί]: BMW: Αναπόφευκτος ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων Μ

[4Τροχοί]: BMW: Αναπόφευκτος ο εξηλεκτρισμός των μοντέλων Μ

Είναι απλά ζήτημα χρόνου, όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο επικεφαλής του M Division.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Frank Van Meel, του νυν αφεντικού του πιο ζηλευτού «παραρτήματος» της BMW, τα μοντέλα της οικογένειας Μ, όπως η Μ3, η Μ4 και η Μ5, αργά ή γρήγορα, θα πάψουν να κινούνται από θερμικούς κινητήρες, καθώς η σκυτάλη θα παραδοθεί σε μονάδες που θα αντλούν την ενέργεια τους από μπαταρίες.

«Ναι, θα συμβεί κάτι τέτοιο. Tο ζήτημα είναι το πότε. Προς το παρόν υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά στη σχέση βάρους και απόδοσης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που καθιστά δύσκολη την ένταξή της τεχνολογίας αυτής στη φιλοσοφία των μηχανοκίνητων σπορ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του M Division μιλώντας στο βρετανικό Autoexpress.

Προκειμένου να υπάρξει μια «γέφυρα» ανάμεσα στην υπάρχουσα παλέτα μηχανικών συνόλων του M Division και την επερχόμενη, φουλ ηλεκτρική γκάμα κινητήριων μονάδων, ο Frank Van Meel αποκάλυψε πως στο… ενδιάμεσο το τμήμα του αναμένεται να επενδύσει στην υβριδική τεχνολογία που θα εστιάζει λιγότερο στην οικονομία καυσίμου και περισσότερο στην απόδοση.

«Ήδη βλέπουμε τα συστήματα Start/Stop να υιοθετούνται από τα μοντέλα της οικογένειας Μ, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο εξηλεκτρισμός τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!