Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ασφάλεια 5 αστέρων για το Nissan Leaf
[4Τροχοί]: Ασφάλεια 5 αστέρων για το Nissan Leaf

[4Τροχοί]: Ασφάλεια 5 αστέρων για το Nissan Leaf

Με κορυφαία ποιότητα, το μηδενικών εκπομπών ρύπων Nissan Leaf με την αυτόνομη τεχνολογία ProPILOT, απέσπασε 94,8 μονάδες από το μέγιστο των 100, ως προς την ασφάλεια των επιβατών σε πρόσκρουση. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται από το Υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας και τον Εθνικό Οργανισμό για την Ασφάλεια των Αυτοκινήτων και την Υποστήριξη Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Αποτελώντας το ορόσημο του Nissan Intelligent Mobility, το νέο Nissan Leaf έρχεται με μια σειρά προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας. Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο κυκλοφορεί στην Ιαπωνία από τον περασμένο Οκτώβριο και θα διατεθεί σε περισσότερες από 60 αγορές σε όλη την υφήλιο.

Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας που συνέβαλαν στη βαθμολογία των πέντε αστέρων συγκαταλέγονται ο υψηλός βαθμός ακαμψίας του αμαξώματος, οι έξι αερόσακο, τα καθίσματα με ενεργά προσκέφαλα και σκελετό πλάτης, οι ζώνες ασφαλείας με προεντατήρες αλλά και με περιοριστές δύναμης για τους επιβάτες.

Διαβάστε επίσης: Το Nissan Leaf «έπιασε» τις 300.000 μονάδες

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η παραγωγή του Nissan Leaf στην Ευρώπη

Επιπλέον, το νέο Nissan Leaf πέρασε επιτυχώς το τεστ προστασίας από ηλεκτρικό σοκ του Ιαπωνικού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη δοκιμή μετράει πόσο καλά τα ηλεκτρικά οχήματα προστατεύουν τους επιβάτες από την πιθανότητα ενός ηλεκτρικού σοκ σε περίπτωση σύγκρουσης. Το αυτοκίνητο διαθέτει έναν ισχυρά προστατευμένο χώρο για την μπαταρία, όπως και μια διάταξη και δομή που λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας από τα σημεία υψηλής τάσης, καθώς και μια συσκευή διακοπής της υψηλής τάσης που ενεργοποιείται σε περίπτωση σύγκρουσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!