Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 10 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Angela Merkel: Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού
[4Τροχοί]: Angela Merkel: Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού

[4Τροχοί]: Angela Merkel: Η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού

Με φόντο τις επερχόμενες ομοσπονδιακές εκλογές της 24η Σεπτεμβρίου, η Angela Merkel έδωσε με ομιλία της στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το στίγμα των επόμενων κινήσεων της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας που θα συμβάλουν ώστε η κινητήρια δύναμη της κατασκευαστικής βιομηχανίας της χώρας, η οποία σήμερα απασχολεί πάνω από 800.000 εργαζομένους, να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των αγοραστών.

«Μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης έχει χαθεί. Για αυτό η αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να κάνει τα πάντα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη, για καλό δικό της, αλλά και για εκείνο των εργαζομένων στη Γερμανίας», δήλωσε η Angela Merkel.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας επεσήμανε ότι μετά το διαβόητο πλέον σκάνδαλο χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων του VW Group, το οποίο ξέσπασε αμέσως μετά τα εγκαίνια της ίδιας Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου πριν από δύο χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σήμερα πολλές προκλήσεις, με σημαντικότερη της πρόθεση της Κίνας –της μεγαλύτερης σε όγκο αγοράς της υφηλίου- να απαγορεύσει στο εγγύς μέλλον την πώληση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Με φόντο τις επερχόμενες εκλογές στη χώρα, η Angela Merkel επιχείρησε για μια ακόμα φορά στο πλαίσιο των ίδιων δηλώσεών της να θέσει αυστηρές κατευθύνσεις όσον αφορά στις μελλοντικές επιλογές πάνω στις οποίες πρέπει να κινηθεί η εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία. Την ίδια στιγμή, η Καγκελάριος ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου ταμείου με ταμειακά αποθέματα ύψους 1 δις ευρώ, το οποίο θα αναλάβει χρέη χρηματοδότη για τον «καθαρισμό» των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας από τα ρυπογόνα αυτοκίνητα.

Μάλιστα, την περασμένη κιόλας Πέμπτη, η Merkel κάλεσε για μια ακόμα φορά τους ξένους κατασκευαστές να συμμετάσχουν ενεργά σε μια συμφωνία με τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ώστε να αναβαθμιστούν με κοινές δράσεις όλων τα λογισμικά διαχείρισης ενός μεγάλου αριθμού πετρελαιοκίνητων οχημάτων, κίνηση που θα συνεισφέρει στον περιορισμό των εκπεμπόμενων ρύπων τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!