Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 15 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Eπεξηγήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και την ακινησία των οχημάτων
[4Τροχοί]: Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Eπεξηγήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και την ακινησία των οχημάτων

[4Τροχοί]: Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Eπεξηγήσεις για τα τέλη κυκλοφορίας και την ακινησία των οχημάτων

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ξεκαθάρισε τα κάτωθι, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, σε σχέση με τα δικαιολογητικά που είναι υποχρεωτικά για την ακινησία αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

α) Εκούσια ακινησία: Για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, κατατίθενται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας: Δήλωση ακινησίας. Στοιχεία κυκλοφορίας (άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας). Δήλωση του ν. 1599/1986, στην οποία αναγράφεται ότι η ακινητοποίηση του οχήματος γίνεται σε κλειστό ιδιωτικό χώρο, καθώς και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη. Για τα επαγγελματικά αυτοκίνητα ΙΧ οι ακινησίες λαμβάνουν χώρα στις αρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Σε περίπτωση που τα στοιχεία κυκλοφορίας υποβληθούν στη Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να διαβιβασθούν στις ανωτέρω Υπηρεσίες.

β) Αναγκαστική ακινησία: Ανωτέρα βία (καταστροφή, πυρκαγιά κλπ): Βεβαίωση ολοσχερούς καταστροφής από Δημόσια Αρχή. Κλοπή: Βεβαίωση Αστυνομίας ότι έχει καταγγελθεί η κλοπή και ότι σχηματίσθηκε δικογραφία και αποστάλθηκε στον Εισαγγελέα. Υπεξαίρεση, κατάσχεση κλπ: Καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου και έκθεση κατασχέσεως, αντίστοιχα. Κυκλοφορία στο εξωτερικό: Βεβαίωση των αρχών του κράτους κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, σε επίσημη μετάφραση από τις ελληνικές προξενικές αρχές.

Σε ενδεχόμενο αναγκαστικής ακινησίας, όπου τα στοιχεία κυκλοφορίας δεν είναι κατατεθειμένα στη Δ.Ο.Υ., και της κυκλοφορίας στο εξωτερικό, οι κάτοχοι των οχημάτων υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς πρόστιμο, εντός 10 ημερών από το γεγονός που αίρει την ακινησία, π.χ. προκειμένου περί: α) κλοπής, από την απόδοση του οχήματος στον κάτοχο, β) εξόδου στο εξωτερικό, από την είσοδό του στη χώρα κλπ.

Ποιες ενέργειες απαιτούνται για την άρση της ακινησίας επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών; Ο κάτοχος του οχήματος υποβάλλει αίτηση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας, καθόσον δεν αίρεται η ακινησία εάν ο κάτοχος του οχήματος δεν πληρώσει προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας του έτους κατά το οποίο γίνεται η άρση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!