Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Andrea de Adamich, ο «καθηγητής» της Alfa Romeo
[4Τροχοί]: Andrea de Adamich, ο «καθηγητής» της Alfa Romeo

[4Τροχοί]: Andrea de Adamich, ο «καθηγητής» της Alfa Romeo

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμoύ, το 1966, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 1600 GTA, αποτέλεσε μόνο την αρχή της σχέσης του Andrea de Adamich με τη μάρκα του Μιλάνο. Με πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, το οποίο περιλαμβάνει και 34 εκκινήσεις σε αγώνες της Formula 1, ο Andrea de Adamich, το 1991 σε συνεργασία με την Alfa Romeo δημιούργησε το Διεθνές Κέντρο Ασφαλούς οδήγησης με βάση την πίστα του Varano, κοντά στην πόλη της Πάρμα.

Σκοπός της σχολής να διδάξει στους καθημερινούς οδηγούς όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Η εμπειρία και το πάθος του de Adamich, σε συνδυασμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo που ήταν διαθέσιμα για την εκπαίδευση, έκαναν την όλη διαδικασία όχι απλά αποτελεσματική, αλλά και απολαυστική για τους συμμετέχοντες. Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς. Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio.

Αποτέλεσμα της στενής σχέσης του Andrea de Adamich με την Alfa Romeo είναι και η συνεργασία στα πλαίσια της Accademia di Guida Alfa Romeo, όπου η τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμας Giorgio των Giulia και Stelvioμεταφράζεται, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών της σχολής, σε ασφάλεια, ταχύτητα και οδηγική απόλαυση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!