Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: Αναβιώνει ο αγώνας της Ρόδου το 2017
[4Τροχοί]: Αναβιώνει ο αγώνας της Ρόδου το 2017

[4Τροχοί]: Αναβιώνει ο αγώνας της Ρόδου το 2017

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τον φορέα Dielpis Formula1, έδωσαν συνέντευξη τύπου σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου στην πόλη της Ρόδου τον Οκτώβριο του 2017.

Όπως είναι γνωστό, η πόλη έχει ένδοξο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, καθώς φιλοξενούσε αγώνα από το 1959 μέχρι το 1971, τη χρονιά που χάθηκε τόσο άδικα κάτω από τα τείχη της ο πρωταθλητής Γιάννης Μεϊμαρίδης. Ασφαλώς, πολύ γνωστή ήταν και η ανάβαση Φιλερήμου, που προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ύστερα από 45 χρόνια και με δεδομένο ότι τον Οκτώβριο του 2017 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στο Ελληνικό Κράτος, είναι η ευκαιρία για μια μεγάλη αναβίωση, η οποία θα έχει και τη δυναμική να προσφέρει το κάτι παραπάνω στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Στα προαναφερόμενα συμφώνησαν όλοι οι επίσημοι παριστάμενοι (ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός, υφυπουργοί, αλλά και οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές που προσήλθαν στη συνέντευξη και χαιρέτησαν το γεγονός).

Εν περιλήψει, πρόκειται για μια διήμερη αγωνιστική εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (Σάββατο), αλλά πρωταθληματικό αγώνα ταχύτητας (Κυριακή). Η αγωνιστική διαδρομή θα βρίσκεται περιμετρικά των τειχών της Ρόδου, ενώ η εκκίνηση θα δίδεται στην πλατεία Ελευθερίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!