Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: 7 στα 10 θύματα σε τροχαία στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι μοτοσικλετιστές, πεζοί και ποδηλάτες
[4Τροχοί]: 7 στα 10 θύματα σε τροχαία στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι μοτοσικλετιστές, πεζοί και ποδηλάτες

[4Τροχοί]: 7 στα 10 θύματα σε τροχαία στις ευρωπαϊκές πόλεις είναι μοτοσικλετιστές, πεζοί και ποδηλάτες

Σύμφωνα με την έκθεση του European Transport Safety Council, οι διαφορές στο επίπεδο ασφάλειας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από χώρα σε χώρα. Για παράδειγμα, ο υψηλότερος δείκτης θνησιμότητας παρατηρήθηκε στη Ρουμανία, στους αστικούς δρόμους της οποίας καταγράφηκαν πέρσι 105 θάνατοι χρηστών του δρόμου ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους – επίδοση εξαιρετικά αρνητική και τετραπλάσια του μέσου όρου της ΕΕ. Σε αντίθεση, υπάρχουν πολλές χώρες με πολύ καλά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο τομέα αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα, περίπου 9 άτομα ανά εκατομμύριο κατοίκων σκοτώνονται σε αστικούς δρόμους στη Σουηδία, 11 στο Ην. Βασίλειο, 13 στην Ολλανδία και 14 στην Ιρλανδία και την Ισπανία.

Όσον αφορά την πρόοδο που έχει παρατηρηθεί, η Λετονία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Πολωνία είναι οι χώρες της ΕΕ που σημείωσαν μεγαλύτερο άλμα προς τα εμπρός στη μείωση των θανάτων στις αστικές οδικές αρτηρίες τους την περίοδο από το 2010 έως και το 2017, σύμφωνα με την έρευνα του European Transport Safety Council.

Οι συντάκτες της νεότερης έκθεσης του ETSC αναφέρουν επίσης ότι οι αλλαγές στα πρότυπα κινητικότητας θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την οδική ασφάλεια στις πόλεις στο εγγύς μέλλον.

«Η υιοθέτηση των e-scooters και άλλων νέων μορφών κινητικότητας ενδέχεται να απαιτήσει τη θέσπιση νέας νομοθεσίας και κανονιστικού πλαισίου στις πόλεις, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών αλλά και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση του το European Transport Safety Council.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!