Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 15 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [4Τροχοί]: 20άρες ζάντες από carbon από την Porsche
[4Τροχοί]: 20άρες ζάντες από carbon από την Porsche

[4Τροχοί]: 20άρες ζάντες από carbon από την Porsche

Αν μη τι άλλο, οι carbon ζάντες, τις οποίες είδαμε να εισάγει για πρώτη φορά στην αγορά είναι η σουηδική Koenigsegg στη μοναδική Agera R και εν συνεχεία η Ford στο νέο GT, είναι πλέον η τελευταία λέξη της… μόδας στην κατηγορία των hypercars. Και εν γένει, στην κλάση των αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα λοιπόν είναι η σειρά των Γερμανών της Porsche να παρουσιάσουν τη δική τους in-house πρόταση που θα… φορεθεί, κατόπιν παραγγελίας ασφαλώς, στις εκδόσεις Exclusive Series της 911 Turbo S .

Σύμφωνα με τους Γερμανούς, οι νέες ανθρακονημάτινες ζάντες τους έχουν μειωμένο κατά 20% βάρος  σε σχέση με τις συμβατικές, με τη συνολική εξοικονόμηση σε απόλυτα νούμερα να ανέρχεται εν προκειμένω στα 8,5 κιλά. Ως εκ τούτου, έχουν καλύτερη συμπεριφορά στο φρενάρισμα και την επιτάχυνση, ενώ την ίδια στιγμή έχουν τη δυνατότητα να απορροφούν πιο αποτελεσματικά τις διαμήκεις και πλευρικές δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τη σπορ οδήγηση της 911 Turbo S Exclusive Series. Η ανθεκτικότητά τους δε, σύμφωνα με την ίδια την Porsche, είναι βελτιωμένη επίσης κατά 20%.

Κατασκευαστικά, οι ανθρακονημάτινοι τροχοί της Porsche «γεννιούνται» σε δύο στάδια. Το πρώτο αφορά στη δημιουργία του κεντρικού τμήματος της ζάντας, το οποίο απαρτίζεται, σύμφωνα με τους Γερμανούς, από 200 διαφορετικά τμήματα. Το δεύτερο στην κατασκευή της στεφάνης, διαδικασία κατά την οποία το CRFP «υφαίνεται» από μια ειδικά σχεδιασμένη μηχανή με διάμετρο 9 μέτρα. Εν συνεχεία, τα δύο αυτά τμήματα «παντρεύονται», με τον συναρμολογημένο πλέον τροχό να εμποτίζεται κατόπιν από ρητίνη πριν προθερμανθεί σε συνθήκες υψηλής πίεσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: 4ΤΡΟΧΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!